Nu kan du som patient välja din samtalsbehandlare. Psykiatripartners har med start den 21-12-01 avtal med Region Östergötland för att erbjuda psykologisk behandling vid depression och ångest till individer som har pågående kontakt vid vuxenpsykiatrisk mottagning. Om man har bedömt att patienten är i behov av samtalsbehandling kan hen be om remiss för att få komma till er och betalar då vanlig besöksavgift vid varje tillfälle (i dagsläget är 200kr) upp till beloppsgränsen för högkostnadsskyddet. Därefter gäller frikort.
Aktuell väntetid hos våra behandlare
-
Ann-Sofie Jönsson (Linköping) väntetid mer än 3 månader.
-
Anton Bergh (Linköping) väntetid mindre än 3 månader.
-
Camilla Ehnar (Linköping och Mjölby) ingen väntetid.
-
Gisela Wisung (Linköping) väntetid mer än 3 månader.
-
Ulrika Andersson (Norrköping) väntetid mer än 3 månader.
-
Susanne Lewenhaupt (Norrköping och Linköping) väntetid mer än 3 månader.
-
Erik Airola Von Scherling (Norrköping och Linköping) väntetid mer än 3 månader.
-
Ludvig Landau (Norrköping) väntetid mer än 3 månader.
-
Per Aschan (Norrköping) väntetid mer än 3 månader.
Lär känna våra behandlare
Ann-Sofie Jönsson
Min kompetens innefattar individualbehandling av barn, ungdomar och vuxna, där vanliga svårigheter jag har mött är exempelvis depression, stress, ångest och ätstörningar. I mitt arbete med enskilda patienter så drivs jag av att kunna göra skillnad och få vara med på resan mot att förbättra en persons psykiska hälsa. Inom mina intresseområden faller även verksamhetshandledning, där jag som handledare kan handleda andra professioner men även arbetsgrupper, vilket jag finner berikande då dessa många gånger går att utveckla i en positiv inriktning.
Arbetsmiljön är viktig då de flesta personer tillbringar en stor del av sin tid där, vilket gör att sund sådan påverkar en persons hälsa på ett positivt sätt. Jag är också utbildad handledare och har tidigare handlett och arbetat konsultativt inom skolans värld, vilket jag fann väldigt intressant. Det som är min gemensamma drivkraft inom mina intresseområden är vikten av att skapa hopp och att det alltid går att göra förändringar, små som stora som på sikt kan vara avgörande i den enskilda personens önskan om en annan tillvaro.
Anton Bergh
Leg. Psykolog, utbildad i KBT (Kognitiv beteendeterapi). Har varit verksam på Psykiatripartners sedan 2019. Arbetat med behandling inom främst vuxenpsykiatrin men även barn- och ungdomsverksamhet. Erfarenhet av behandling för depression/nedstämdhet såväl som olika ångestsyndrom däribland social fobi, PTSD, generaliserad ångest, tvångssyndrom, paniksyndrom samt specifika fobier. Har under senaste året arbetat allt mer med stressrelaterad problematik som sömnsvårigheter och utmattningsproblematik. Utöver behandling även arbetat med föreläsning och utredningar av neuropsykiatriska funktionsnedsättning samt personlighetsproblematik.
Camilla Ehnar
Leg. Psykolog. Arbetat på Psykiatripartners sedan 2019. Utbildad i KBT. Har arbetat med vuxna både i grupp och individuellt med behandling av bl. a depression/nedstämdhet och oro samt diverse ångestproblematik. Utöver arbetat med utredning av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Gisela Wisung
Leg. Psykolog, utbildad i KBT (Kognitiv beteendeterapi), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) samt DBT (Dialektisk beteendeterapi). Har varit verksam som klinisk psykolog i drygt 20 år. Har arbetat med behandling av depression/nedstämdhet, ångestproblematik samt emotionell instabilitet i olika sammanhang, såsom BUP, vuxenpsykiatri, vårdcentral samt privat. Arbetar även med handledning och utbildning.
Ulrika Andersson
Leg. Psykolog. Har arbetet kliniskt från 2009. Har erfarenhet och arbetat med allt gällande KBT behandling. Men mer specifikt så med problematik som social fobi (KBT exponeringbehandling), PTSD (Prolonged exposure – PE), depression (Beteendeaktivering), tvång (Exponering med responsprevention), personlighetssyndrom (DBT), stress (KBT), GAD (Dugas modell och exponeringsbehandling), hälsoångest (KBT) och paniksyndrom (KBT introceptiv exponering).
Susanne Lewenhaupt
Leg. psykolog, utbildad i KBT Kognitiv beteendeterapi), som jag tillämpat framförallt på psykiatrisk, men även somatisk och idrottspsykologisk, problematik. I första hand har jag arbetat med åldersgruppen 16 år och uppåt. Jag har även haft förmånen att arbeta i forskningsstudier med fokus på internetbehandling. Jag ordnar utbildningar i metoder som går in under KBT-paraplyet och undervisar själv i bl.a. ämnen som social ångest, samtalsmetod och bemötande av suicidnära patienter. Arbetat som psykolog i mer än 20 år.
Erik Airola Von Scherling
Leg. psykolog sedan 2008. Certifierad i Unified Protocol (UP; transdiagnostisk KBT), jobbar även utifrån Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Prolonged Exposure (PE) och Compassionfokuserad terapi (CFT). Tidigare erfarenhet av BUP och psykiatri, samt primärvård genom psykolog-app.
Gedigen erfarenhet av att jobba med olika ångesttillstånd, jobbat särdeles mycket med trauma. Jobbar gärna med skam och självkritik. Kontakten kan bl a innehålla att: tillsammans ringa in det som hindrar dig från att nå det som är viktigt i livet. Träna medveten närvaro, ökad förståelse, och öppenhet kring känslotillstånd. Stärka värderingar, riktning och öka stegen mot självmedkänsla och meningsfullhet.
Ludvig Landau
Leg. Psykolog utbildad i KBT, SU. Mångårig erfarenhet att arbeta med psykisk ohälsa inom primärvården med stressrelaterade besvär, depression, ångest, oro, sömnbesvär, alkoholmissbruk, hörselproblematik, tinnitus, paniksyndrom, AST, GAD, OCD samt parterapi. Jag har även erfarenhet från specialistmottagning med behandling av stress, utmattningssyndrom och smärta.
Per Aschan
Leg. Psykolog utbildad i KBT, klinisk tillämpad beteende analys. Mångårig erfarenhet att arbeta med stress, utmattning, långvarig smärtproblematik, ångestproblematik; GAD, panikstörning, tvång, social oro, samt nedstämdhet/depression. Har också jobbat en del med par- och relationsproblematik. Även erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar samt hade gruppbehandlingar för ADHD-problematik.
Jobbar mer utifrån klinisk tillämpad beteendeanalys än renodlade kognitiva interventioner, använder mig också av ACT-modeller och – interventioner. Har under PBM-åren gått specialistutbildningar i Klinisk tillämpad beteendeanalys, ACT, IBCT och PTSD/Prolonged Exposure.
Kontakt
Telefon
010 205 01 55
Mejl
samtalsmottagningen@psykiatripartners.se
Besöksadresser:
Sankt Larsgatan 3, vån 6, 582 24 LinköpingBråddgatan 9, 602 22 Norrköping